loader

FROZEN YOGURT

Fabrika ukusa predstavlja vam YOGO, najfiniji blend smrznutog jogurta, razvijen od strane stručnih tehnologa koju u sebi sadrži samo 85 kalorija na 100 mililitara. YOGO se kombinuje sa 14 različitih priloga po vašoj želji i ukusu. Nezaboravno iskustvo smrznutog jogurta daje spoj priloga koji su u bazama voćni i čokoladni, tako da uz YOGO možete probati i maline, jagode, Nutellu, čokoladu, lešnike, ananas…

U poslednjih nekoliko godina, frozen jogurt je postao popularna alternativa sladoleda zbog svoje zdravije reputacije, a Fabrika Ukusa prva je u Crnoj Gori uvela ovaj koncept. Pošto je razlika u sastojcima sladoleda i frozen jogurta krem, glavna nutritivna razlika je u sadržaju masti. Jedna šoljica običnog sladoleda od vanile sadrži 275 kalorija, 5 grama proteina, 31 gram ugljenih hidrata, 15 grama masti i 9 grama zasićenih masti, dok jedna šoljica frozen jogurta sadrži 85 kalorija, 5 grama proteina, 38 grama ugljenih hidrata, 6 grama masti i 4 grama zasićenih masti.

Ako se odlučite za frozen jogurt, ne zaboravite da izaberete omiljenu i zdravu kombinaciju priloga i preliva. Odaberite priloge kao što su sveže voće i granole, da biste dobili potrebnu dozu antioksidanata, proteina i vlakana.